Dans Eden Robotlar

Pera Çocuk
9-12 Yaş

  • 12 Ekim 2024 / 13.00

Sanatta yapay zekanın da kullanıldığını ve robotlardan bir orkestra kuran sanatçılar bile olduğunu biliyor muydunuz? Teknolojiyi hem bilimin hem de sanatın sınırlarını genişleten resimler üretmek için bir araç olarak kullanan Vera Molnár’dan ilham alınan atölyede çocuklar; çeşitli malzemeler kullanarak çizim yapan birer robot tasarlıyor. Elektrik devrelerini, motorları ve tasarım sürecini keşfederken, kendi çizim robotlarını hayal ediyor ve hayata geçiriyorlar. Atölyenin sonunda, çocukların seçtikleri renklerle rastlantısal çizimler yapabilen robotlar, kağıtların üzerinde özgürce dans ederken, her bir katılımcı hem sanatı hem de bilimi ustalıkla birleştirmiş olmanın gururunu yaşıyor.

Atölye Yürütücüsü: Bilim Kahramanları Derneği
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika

Katılımcılara Bilim Kahramanları Derneği tarafından dijital katılım belgesi gönderilecektir.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon gereklidir. Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi:
ogrenme@peramuzesi.org.tr

iş birliğiyle

 

Bilim Kahramanları Derneği hakkında
“Her çocuk mucit doğar” söylemiyle yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği; bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamak amacıyla 2011 yılında kurulmuştur.  Kuruluşundan bu yana 80 ilden 70.000’i aşkın çocuk ve gençle bir araya gelen dernek; ayrıca binlerce öğretmen, yüzlerce bilim insanını da dahil ettiği çeşitli program ve projeleri hayata geçirmiştir. Bilim Kahramanları Derneği’nin amacı; bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamaktır.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Paula Rego İstanbul’da!

Paula Rego İstanbul’da!

Biz, yani ben ve okul arkadaşlarımdan bazıları, Paula Rego’yu biliyorduk. İtiraf etmeliyim, ben Rego’nun nereli olduğunu bilmiyordum, Portekiz’in Avrupa’nın neresinde yer aldığını da.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.  

Isabel Muñoz ile Söyleşi<br> Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz ile Söyleşi
Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.