Doğaçlama Müzik

Pera Yetişkin

  • 14 Aralık 2025 / 14.00

Müzik terapisi ve uygulama örneklerine yer veren bu atölye, aktif katılımı merkeze alarak katılımcıların duygusal ifade, içsel denge ve anda kalma becerilerini güçlendirdikleri müzikal bir keşfe davet ediyor. Katılımcılar, çeşitli müzikal araçlarla doğaçlama yaparak kolektif bir deneyimde buluşuyor; bu süreçte şarkı yazımı ve müzikal iletişim gibi teknikleri deneyimliyor, farklı enstrümanları kullanma olanağı buluyor. 

Atölye Yürütücüleri: Danny D. Kora 
Kontenjan: 20 kişi 
Süre: 90 dakika 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir. 
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.  

Danny D. Kora Hakkında 
Berklee Müzik Konservatuvarı’ndan (Berklee College of Music) Müzik Terapisi diplomasıyla mezun oldu. 2008 yılından beri, İstanbul'da çocuk ve yetişkinlerle çalışıyor. Uzmanlık alanları arasında, ruh sağlığı, travma rehabilitasyonu ve çocukların gelişimsel ihtiyaçları bulunuyor. Müziğin kültürlerarası bir bağ olduğuna inanan, Sanat Psikoterapileri Derneği (SPD) üyesi Kora; gitar, perküsyon, vokal, piyano, davul, bağlama, ud, mızıka, ney gibi pek çok müzik aleti çalıyor. Yurtiçi ve yurtdışında projeler, mültecilerle ve ruh sağlığı alanındaki çalışmalarını içeren kitap bölümleri ve makaleleriyle müzik terapisi alanına katkıda bulunan Kora, Danny Lundmark adıyla da bilinmektedir. 

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.

Wolfgang Tillmans: Özgürlük Mekânları, Kuir Arzu ve Teknoloji Eleştirisi

Wolfgang Tillmans: Özgürlük Mekânları, Kuir Arzu ve Teknoloji Eleştirisi

Wolfgang Tillmans, fotoğrafın hem gündelik hayatı belgeleme hem de soyutlama kapasitesini aynı anda kullanan; özgürlük, arzu ve toplumsal dönüşüm üzerine ürettiği görüntülerle çağdaş fotoğraf pratiğini dönüştüren bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde Concorde serisiyle yer alan Tillmans, Berlin’in kuir gece hayatından Concorde uçaklarına uzanan geniş bir yelpazede, görmenin ve var olmanın alternatif biçimlerini araştırıyor.

Suzanne Treister: Dijital Kültür’ün Spekülatif Kurgusu

Suzanne Treister: Dijital Kültür’ün Spekülatif Kurgusu

Suzanne Treister, dijital kültürü yalnızca bir araç olarak değil, alternatif tarih yazımlarının ve spekülatif geleceklerin kurulduğu bir zemin olarak ele alan öncü bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları, bilgisayar oyunlarından internet kültürüne, sibernetik tarihlerinden tarot sistemlerine uzanan geniş bir alanda teknoloji, güç ve bilgi arasındaki bağlantıları görünür kılıyor.