Pera Yetişkin
Marcel Dzama: Ay Işığıyla Dans’ı rehber eşliğinde gezen katılımcılar, Marcel Dzama’nın dans eden figürleri, teatral sahnelerle dolu resimleri ile sergide bulunan Ölüm Disko Dansı ve Bir Satranç Oyunu gibi video yerleştirmelerinden ilhamla, hareket aracılığıyla yaratıcılıklarını ifade etmeyi deniyor. Dzama’nın dansı görsel bir dile dönüştüren özgün anlatımından yola çıkarak, kolaj tekniğini hareket kompozisyonlarıyla birleştiriyorlar. Atölye boyunca kolaylaştırıcı yönlendirmelerle, bireysel ve grup çalışmaları eşliğinde fiziksel keşiflere çıkılıyor.
Not: Atölyeye rahat kıyafetler ve spor ayakkabı/çorabı ile gelinmesi tavsiye edilir.
Atölye Yürütücüsü: İdil Kemer
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 450 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 225 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
About İdil Kemer
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan sanatçı, dansla ODTÜ yıllarında tanıştı. Çağdaş dans, yoga ve hareket pratikleri odağında çalışan sanatçı, 2008’den itibaren ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı. Meg Stuart/Damaged Goods ile “Off Course” ve “Atelier” gibi projelere katıldı. Skinner Releasing Tekniği’ni yaratım sürecine dahil etti. Impulstanz ve DanceOMI bursiyeri oldu. Kısa filmlerde performansçı olarak yer aldı, 2017’de “Making of A Room”u sahneledi, ardından “Tuhaf Danslar” ve “Martha”yı üretti. Son dönemde “pop-up karakterler” üzerine çalışıyor.
Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)