Pera Engelsiz
“İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!” sergisindeki fantastik ikona kahramanları arasında bir gezintiye ne dersiniz? Bizans tarihinin çeşitli sanat mecralarındaki güncel gösterim biçimlerini bir araya getiren sergiyi çevrimiçi tur ile eğitmen eşliğinde geziyor, sanatçıların, tarihsel gerçeklerle hayal güçlerini ve çeşitli teknikleri kullanarak yarattıkları eserleri inceliyoruz. Atölye çalışmasında ise sergideki ikonalardan ilhamla hayali kahramanlarımızı mozaik tekniğiyle yaratıyoruz. Atölyede bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor yeteneklerimizi geliştiriyoruz.
Malzemeler
Kağıt (A4 boyutunda)
Renkli boyalar (keçeli kalem, pastel boya vb.)
El işi kağıdı (farklı renklerde)
Makas
Yapıştırıcı
İlişkili Sergi: “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans
Eğitmen: Müge Isıgöllü Sedola
Süre: 45 dakika
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.
Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)