Ayna karşısında döndürülen bir disk, hareketli imge görmeye yarayabilir mi? Çizgiler mi canlanıyor yoksa gözümüz mü yanılıyor? Gelecek Hatıraları sergisinden yola çıkan atölyede çocuklar, sergideki motifler ve hayvan şeklindeki seramiklerden ilham alıyor, seçtikleri bir imgeyi hareketlendirecekleri bir fenakistiskop tasarlıyor. Çocuklar, animasyon sanatçısı Ferhat Akbaba yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede animasyonun temel ilkelerini öğrenirken, tasarladıkları eğlenceli optik oyuncak ile farklı çizimlerine hareket katma fırsatı ediniyor.
Atölye yürütücüsü: Ferhat Akbaba
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu
Yves Klein’ın mavi pigmentlerini akla getiren bir rengin perdeyi boylu boyunca kapladığını düşünün. Neredeyse 80 dakika boyunca mavinin tonlarında en ufak bir oynama olmasa bile, zihnimiz durduğu yerde durmuyor. Sabit bir maviliğe ne kadar uzun süre bakabiliriz? Mavi tonlar titreyerek, kendi gölgelerini yaratarak bize oyunlar oynamaz mı? Maviden gözlerimiz kamaşmaz mı?
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)