Fotoğrafı Boyutlandırmak
Sanatçı Atölyesi: Murat Germen

Pera Yetişkin
18+

  • 28 Şubat 2020 / 19.30

Fotoğrafı iki boyuttan üç boyuta taşımaya hazır mısınız? Kendi fotoğraflarımıza boyut katarak maketler oluşturuyoruz! Atölyede, fotoğrafın iki boyutlu gösterimine alternatif ifade biçimlerinin üretim sürecini araştırıyoruz. Maket kartonu, ahşap çıta, raptiye, ip gibi malzemeler ile fotoğrafları boyutlandırıyoruz. Fotografik temsile katman ve boyut eklemenin, izleyicinin algısını nasıl çeşitlendirip geliştirebileceğini düşünüyoruz.

Fotoğraf, gerek belgesel gerekse kurgusal içeriklerin veya salt estetiğe dayanan ve aynı zamanda güçlü mesajlar taşıyabilen eserlerin üretilebileceği bir alan sunar. Diğer yandan; iki boyutlu ve tektürel (homojen) olan fotografik baskılara farklı katmanlar eklemenin veya üç boyutlandırma eylemlerinin ise fazladan bir öyküsellik oluşturabildiğini ya da eseri oluşturan bileşenlerin farklı dizilimlerle okunmasına yol açabildiğini unutmamak gerekir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir.