Hayalimdeki Park

Pera Çocuk
10-12 Yaş

  • 24 Ekim 2020 / 12.30
  • 31 Ekim 2020 / 12.30
  • 7 Kasım 2020 / 12.30
  • 14 Kasım 2020 / 12.30

Şehrimizde bir park hayal edelim… Etrafımızda neler görürüz? Kimler olur? Ağaç mı? Peki ama hangi ağaç? Nasıl bir çiçek? Gökyüzü nasıl? Birlikte hayal ettiğimiz bu parkta minik bir oyunla resim yapmaya ne dersiniz? Peki bunu yaparken hayal ettiğimiz ağacı sokakta gördüklerimizden farklı resmetmeye ne dersiniz? İstanbul Tasarım Bienali’nin Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı programı kapsamında şehrin farklı köşelerindeki yerleştirmelerden ilham alan bu atölyede, hayalimizdeki parkı birlikte düşünüyoruz. Kolaj çalışmasıyla hazırlayacağımız bu parka farklı malzemeleri dahil ederek birbirinden farklı tasarımlar yapıyoruz.

Malzemeler
Kağıt
Kalem
Yapıştırıcı
Eski dergi ve gazeteler, el ilanları, broşürler

Kontenjan: 25 kişi
Süre: 40 dakika
İlişkili Sergi: 5. İstanbul Tasarım Bienali 

Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, İKSV Alt Kat iş birliğiyle hazırladığımız 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmalarımız ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Fotoğraf: Poyraz Tütüncü

    

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir. 

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.