Hayalimdeki Park

Pera Çocuk
10-12 Yaş

  • 24 Ekim 2020 / 12.30
  • 31 Ekim 2020 / 12.30
  • 7 Kasım 2020 / 12.30
  • 14 Kasım 2020 / 12.30

Şehrimizde bir park hayal edelim… Etrafımızda neler görürüz? Kimler olur? Ağaç mı? Peki ama hangi ağaç? Nasıl bir çiçek? Gökyüzü nasıl? Birlikte hayal ettiğimiz bu parkta minik bir oyunla resim yapmaya ne dersiniz? Peki bunu yaparken hayal ettiğimiz ağacı sokakta gördüklerimizden farklı resmetmeye ne dersiniz? İstanbul Tasarım Bienali’nin Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı programı kapsamında şehrin farklı köşelerindeki yerleştirmelerden ilham alan bu atölyede, hayalimizdeki parkı birlikte düşünüyoruz. Kolaj çalışmasıyla hazırlayacağımız bu parka farklı malzemeleri dahil ederek birbirinden farklı tasarımlar yapıyoruz.

Malzemeler
Kağıt
Kalem
Yapıştırıcı
Eski dergi ve gazeteler, el ilanları, broşürler

Kontenjan: 25 kişi
Süre: 40 dakika
İlişkili Sergi: 5. İstanbul Tasarım Bienali 

Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, İKSV Alt Kat iş birliğiyle hazırladığımız 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmalarımız ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Fotoğraf: Poyraz Tütüncü

    

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar. 

Cindy Sherman Bana Bak!

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.