Pera Çocuk
10-12 Yaş
Şehrimizde bir park hayal edelim… Etrafımızda neler görürüz? Kimler olur? Ağaç mı? Peki ama hangi ağaç? Nasıl bir çiçek? Gökyüzü nasıl? Birlikte hayal ettiğimiz bu parkta minik bir oyunla resim yapmaya ne dersiniz? Peki bunu yaparken hayal ettiğimiz ağacı sokakta gördüklerimizden farklı resmetmeye ne dersiniz? İstanbul Tasarım Bienali’nin Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı programı kapsamında şehrin farklı köşelerindeki yerleştirmelerden ilham alan bu atölyede, hayalimizdeki parkı birlikte düşünüyoruz. Kolaj çalışmasıyla hazırlayacağımız bu parka farklı malzemeleri dahil ederek birbirinden farklı tasarımlar yapıyoruz.
Malzemeler
Kağıt
Kalem
Yapıştırıcı
Eski dergi ve gazeteler, el ilanları, broşürler
Kontenjan: 25 kişi
Süre: 40 dakika
İlişkili Sergi: 5. İstanbul Tasarım Bienali
Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, İKSV Alt Kat iş birliğiyle hazırladığımız 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmalarımız ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Fotoğraf: Poyraz Tütüncü
Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)