Pera Çocuk
10-12 Yaş
Şehrimizde bir park hayal edelim… Etrafımızda neler görürüz? Kimler olur? Ağaç mı? Peki ama hangi ağaç? Nasıl bir çiçek? Gökyüzü nasıl? Birlikte hayal ettiğimiz bu parkta minik bir oyunla resim yapmaya ne dersiniz? Peki bunu yaparken hayal ettiğimiz ağacı sokakta gördüklerimizden farklı resmetmeye ne dersiniz? İstanbul Tasarım Bienali’nin Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı programı kapsamında şehrin farklı köşelerindeki yerleştirmelerden ilham alan bu atölyede, hayalimizdeki parkı birlikte düşünüyoruz. Kolaj çalışmasıyla hazırlayacağımız bu parka farklı malzemeleri dahil ederek birbirinden farklı tasarımlar yapıyoruz.
Malzemeler
Kağıt
Kalem
Yapıştırıcı
Eski dergi ve gazeteler, el ilanları, broşürler
Kontenjan: 25 kişi
Süre: 40 dakika
İlişkili Sergi: 5. İstanbul Tasarım Bienali
Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, İKSV Alt Kat iş birliğiyle hazırladığımız 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmalarımız ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Fotoğraf: Poyraz Tütüncü
![]()
Lucian Freud, insan bedenine yalnızca bir yüzey olarak değil, ruhun ağırlığını taşıyan bir alan olarak bakan bir ressamdı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisi kapsamındaki yazı dizisinde bu kez, Freud’un figüratif resim anlayışını ve bedenin psikolojisini resme nasıl taşıdığını inceliyoruz. Sanatçı, insan figürüne yaklaşımıyla 20. yüzyıl İngiliz sanatında kalıcı bir iz bıraktı; bedenin estetik temsilini değil, varoluşun kırılgan derinliğini görünür kıldı.
Sonia Boyce, sanatı yalnızca kişisel bir ifade biçimi olarak değil, bir topluluğun hafızasını yeniden inşa etme yolu olarak görüyor. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisine paralel hazırladığımız bu yazı, 1980’lerin “British Black Arts Movement”ının (Britanya Siyah Sanat Hareketi) öncü isimlerinden Boyce’un pratiğine odaklanıyor.
Gilbert ve George, sanatla hayat arasındaki sınırı tamamen silmeyi amaçlayan radikal bir ikili. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisi kapsamında hazırlanan bu yazıda, ikilinin “yaşayan heykel” anlayışını, grid tekniğini ve gündelik hayatı sanatın merkezine taşıyan benzersiz pratiklerini inceliyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)