İlhamını Zamane İstanbulları sergisinin, farklı İstanbullardan güncel görsel anlatıları bir araya getiren çok katmanlı yapısından alan bu atölyede katılımcılar, sergiden seçilmiş fotoğraflardan yola çıkıyor ve çeşitli yaratıcı yazma teknikleri aracılığıyla bir şehrin hikâyesini kurguluyor. Giriş-gelişme-sonuca yer açan üç görsel/obje üzerinden bir hikâye kurma denemesi yapılan bu atölyede katılımcılar, zaman zaman birbirlerinin kurguladıkları hikâyelerin de içerisine dahil olarak kolektif sözlü anlatının bir parçası haline geliyor.
İlişkili Sergi: Zamane İstanbulları
Malzeme: Katılımcıların atölye çalışmasında kullanılmak üzere, çektikleri İstanbul fotoğraflarını ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine göndermeleri ya da yanlarında getirmeleri rica edilir.
Eğitmen: Ekin Can Göksoy
Yaş grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye katılım bedeli: 150 TL
Öğrenciler için atölye katılım bedeli: 75 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Ekin Can Göksoy hakkında
Bir yazar ve hikâye anlatıcısıdır. 2014 yılında Münhal isimli öykü kitabı, 2016’da ise Epope Tatavla isimli romanı İletişim Yayınları tarafından basıldı. 2017 yılından bu yana Artship Foundation bünyesinde, İstanbul ve San Francisco’da hikâye anlatma performansları gerçekleştirmektedir. 2018 yılında poşe’de Larissa Araz ile birlikte Bir Mucize İhtimali isimli ilk sergisini açtı. 2020 yılında Be Mobile Create Together kapsamında Camargo Foundation’da misafir yazar olarak bulunmuş ve sanatçılar ile düşünürleri bir araya getiren araştırma programı Garp Sessions’ta eş yürütücülük görevini üstlenmiştir. Göksoy, hâlen Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde, kent tarihi üzerine doktora çalışmalarını sürdürüyor.
Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)