İstanbul’a Müzikle Bakış

Pera Yetişkin

  • 18 Şubat 2024 / 14.00

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi sergisini rehberli tur ile gezen katılımcılar, İstanbul tarihinin doğal ve kentsel unsurlarını belgelemekte de kullanılmış panoramaları inceliyor. Müzik terapisti Danny D. Kora yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar, çok sesli İstanbul doğasına doğru müzikal bir keşfe çıkıyor. Sergide bulunan ve 1900 Paris Dünya Fuarı'nda İstanbul'un panoramik gösterisine eşlik etmesi amacıyla Henri Kowalski tarafından notalara dökülen besteden de ilham alan katılımcılar; şarkı yazımı ve müzikal iletişim gibi teknikleri kullanarak hem ritimlerine hem de kentin seslerine kulak veriyor.

Atölye Yürütücüsü: Danny D. Kora
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Danny D. Kora hakkında
Berklee Müzik Konservatuvarı’ndan (Berklee College of Music) Müzik Terapisi diplomasıyla mezun oldu. 2008 yılından beri, İstanbul'da çocuk ve yetişkinlerle çalışıyor. Danny'nin uzmanlık alanları arasında, ruh sağlığı, travma rehabilitasyonu ve çocukların gelişimsel ihtiyaçları bulunuyor. Uluslararası Müzik ve Tıp Birliği (International Association for Music and Medicine IAMM) ve Sanat Psikoterapileri Derneği (SPD) üyesi Kora; gitar, perküsyon, vokal, piyano, davul, bağlama, ud, mızıka, ney gibi pek çok müzik aleti çalıyor. Yurtiçi ve yurtdışında projeler, kitap bölümleri ve makaleleriyle müzik terapisi alanına katkıda bulunan Kora, Danny Lundmark adıyla da bilinmektedir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.