Kural Dışı Oturmak: Sandalye Tasarımı

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 3 Ağustos 2024 / 13.30

Geleceğin evleri, günümüzde modern evlerde görmeye alışık olduğumuz Bauhaus tasarım ekolünün etkilerini devam ettirecek mi? Çocuklar Ters Yüz PƎRsergisinden ilham alan atölyede, Bauhaus’ta geliştirilen iç mekân anlayışına dayanan farklı ölçeklerde tasarımlara dair bilgi ediniyor ve sıkça kullandıkları sandalyeler hakkında deneyimlerini paylaşıyor. Hep beraber, farklı oturma biçimleriyle ilgili 1:1 ölçekte çizimler ürettikten sonra, her çocuk geleceğin evleri için hayal ettiği sandalyeyi önceden hazırlanmış basit geometrik şekillerle tasarlıyor. Atölye sonunda, her katılımcı tasarımını sunup, tasarladığı sandalyeyi sergiliyor.

Atölye Yürütücüsü: İpek Kay
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.