Mürekkep, çeşitli renklendirici ya da boyalar kullanılarak üretilmiş akışkan bir madde! Kullanımı hem çok pratiktir hem de titiz olmayı gerektirir. Fırça ya da kalem yardımıyla bir yüzeyi boyamak ya da yazı yazmak için kullanabiliriz. Çocuklarla Etel Adnan’ın mevsimleri, manzaraları, işaretleri konu alan, bize derin bir keşif ve yorumlama alanı açan eserlerinden ilham alıyor, pipet yardımıyla mürekkebi üflüyor ve kağıda yayarak ağaçlarımızı oluşturuyoruz. Atölye kapsamında resimde derinlik, ışık ve gölge gibi kavramları deneyimleme fırsatı buluyoruz.
İlişkili sergi: Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş
Malzemeler (Kit ile gönderilecektir)
Resim Defteri
Mürekkep (Siyah)
Pipet (5 adet)
Yaş Grubu: 7-12
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 1 saat
Atölye Başına Katılım Bedeli: 130 TL
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Önemli Bilgilendirme: Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemeler bulunmaktadır.
Atölye malzemelerini size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz.
Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.
PERAkart AİLE’lere özel indirim uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)