Mürekkepten Orman

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 20 Ağustos 2021 / 14.00

Mürekkep, çeşitli renklendirici ya da boyalar kullanılarak üretilmiş akışkan bir madde! Kullanımı hem çok pratiktir hem de titiz olmayı gerektirir. Fırça ya da kalem yardımıyla bir yüzeyi boyamak ya da yazı yazmak için kullanabiliriz. Çocuklarla Etel Adnan’ın mevsimleri, manzaraları, işaretleri konu alan, bize derin bir keşif ve yorumlama alanı açan eserlerinden ilham alıyor, pipet yardımıyla mürekkebi üflüyor ve kağıda yayarak ağaçlarımızı oluşturuyoruz. Atölye kapsamında resimde derinlik, ışık ve gölge gibi kavramları deneyimleme fırsatı buluyoruz.

İlişkili sergi: Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş

Malzemeler (Kit ile gönderilecektir)

Resim Defteri
Mürekkep (Siyah)
Pipet (5 adet) 

Yaş Grubu: 7-12
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 1 saat 

Atölye Başına Katılım Bedeli: 130 TL

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Önemli Bilgilendirme: Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemeler bulunmaktadır.

Atölye malzemelerini size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz.

Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.

PERAkart AİLE’lere özel indirim uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta. 

Kozbekçi Mustafa Ağa

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.