Nakış Atölyesi: Tekrarı İşlemek

Pera Yetişkin

  • 20 Aralık 2024 / 19.00

Hesaplar ve Tesadüfler sergisinin rehber eşliğinde gezilmesi ile başlayan atölye, Gizella Rákóczy’nin Bükülmüş Spiral eserindeki geometrik formlardan yola çıkıyor. Katılımcılar, algoritmik hesaplarla oluşturdukları desenleri, düzensizliğin içindeki kendine özgülüğü ortaya çıkarabilecek hatalar yapmaktan da korkmadan, çeşitli nakış teknikleriyle gündelik kullanım eşyaları üzerine işliyor.

Not: Herhangi bir nakış tecrübesi gerekmemektedir. 

Atölye Yürütücüsü: Melike Güven
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 400 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Melike Güven Hakkında
Gazi Üniversitesi Nakış Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Güven, yüksek lisansını Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tekstil ve Moda Tasarımı Anasanat Dalı’nda “Türk İşleme Sanatında Batı Etkisiyle Gelen Teknikler” üzerine yapmıştır. Nakış üzerine ilk araştırmalarına üniversite son sınıfta, Anadolu’nun zengin işleme tekniklerini konu alan tez çalışmasıyla başlamıştır. Şu anda Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde nakış öğretmeni olarak görev yapmaktadır ve bu sanatsal vizyonunu öğrencileriyle paylaşmayı amaçlamaktadır. Geleneksel nakış tekniklerini modern bir bakış açısıyla ele alan Melike Güven, meyve çekirdekleri, kurutulmuş çiçekler ve jüt iplikler gibi işlevini yitirmiş malzemeleri nakışla dönüştürerek özgün eserler ortaya koymaktadır.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.