Öğretmenlere Özel Atölye: Bir Resmi Okumak

Öğretmenler

  • 14 Kasım 2024 / 16.00

Her resmin anlatmak istediği bir şeyler vardır. Resimler, sanatçının düşünce tarzını, duygularını, tarihsel olayları veya bir konuya ilişkin fikirleri de anlam katmanlarının içinde barındırır. Bu atölyede öğretmenler, bakmak ve görmek arasındaki farkı müzedeki kimi eserler üzerinden deneyimlerken, farklı açılardan bakabilme, empati ve bağ kurma, insanların yaratıcılığını ve potansiyelini takdir etme ve anı yaşayabilmenin yollarından görsel okuryazarlık bilgisini kazanıyor.

Atölye yürütücüsü: Umut Sungur
Kontenjan: 15 kişi

Süre: 90 dakika

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.

Umut Nur Sungur hakkında
Umut Sungur, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Plastik Sanatlar ve Resim Yüksek Lisans programında sanat eğitimi yolculuğuna devam etmektedir. 2019 Aralık ayında katıldığı 9. “All Woman” online sanat yarışmasında eseri sergilenmek üzere seçilmiş ve “special recognition” ödülüne layık görülmüştür. Birçok karma sergiye katılmış ayrıca 2 kişisel sergi açmıştır. Hem ulusal hem uluslararası platformlarda sanatın yaşamımızdaki rolü ve yeri üzerine konuşma ve atölyeler vermekte, farklı mecralarda sanat üzerine köşe yazıları yazmaktadır. 2021 yılında İstanbul’da “Umutlu Şeyler Kültür ve Sanat Köşesi”ni açmış ve çalışmalarına burada devam etmektedir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı.