Öğretmenler
Arkeoloji, kültürel miras ve müze bilinci konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisinden ilham alan atölyede yaratıcı drama yöntemi ile müzelerin öğrenme mekanı olarak kullanımı üzerine çalışılıyor. Atölyede öğretmenler bir objenin “topraktan vitrine” yolculuğunu deneyimlerken; Pera Müzesi koleksiyon sergilerine yönelik müfredata uygun ve öğretmenlere özel hazırlanan öğretmen rehber kitapçıklarını derslerinde nasıl kullanabileceklerini, öğrencilerine sergileri nasıl gezdirebileceklerini ve farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler oluşturma yollarını da keşfediyor.
Atölye yürütücüsü: Gül Bulut – MÜZ e.d.e. (Eğitim Drama Etkinlik)
Kontenjan: 24 kişi
Süre: 4 saat
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.
Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)