Piyonlar Ülkesinin Sakinleri

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 25 Temmuz 2025 / 10.30
  • 31 Temmuz 2025 / 10.30

Bir gün satranç taşları canlanmış ve kendi ülkelerini kurmuşlar! Ama Piyonlar Ülkesi sakinleri sayıca biraz eksikmiş ve yeni piyonlara ihtiyaçları varmış!

Bu atölyede çocuklar, rengarenk karakterler ve masal kahramanları ile dolu Marcel Dzama: Ay Işığıyla Dans sergisini geziyor ve sanatçının satranç taşlarından esinlenerek yaptığı heykelleri keşfediyor. Sonra hayal güçlerini kullanarak Piyonlar Ülkesi’ne yeni piyonlar tasarlıyor. Renkli strafor parçalarıyla büyük piyonlar yapan çocuklar, bu eğlenceli maceranın kahramanlarını boyayarak ve çeşitli süsleme malzemeleri kullanarak tasarımlarını tamamlıyor.

Atölye Yürütücüsü: Pera Öğrenme Ekibi
Kontenjan: 10 Kişi
Süre: 75 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 500 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Türk resminde çıplak, 2007 yılında aramızdan ayrılan değerli danışmanımız Samih Rifat’ın öncülüğünde, hep hayalini kurduğumuz temalardan biriydi. 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!