Renkli Bloklarla Sonsuz İhtimaller

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 25 Temmuz 2024 / 13.30
  • 1 Ağustos 2024 / 16.30

Sınırsız tasarım olanağı bulunan rengarenk ahşap bloklardan oluşan yapı oyuncağını kullanan çocuklar; üst üste, yan yana ve çeşitli biçimlerde bir araya getirdikleri parçalarla yaratıcı karakterler tasarlıyor. Ters Yüz PƎR sergisinden ilham alan atölyede gruplara ayrılarak farklı oyuncak setleriyle çalışan çocuklar, kolektif biçimde tasarladıkları karakterlere birer isim ve hikâye veriyor. Ardından kağıt üzerinde, bu karakterleri günlük hayatta karşılaştığımız olağan formları deforme ederek oluşturdukları fantastik bir mekânda resmediyor.

Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

iş birliğiyle

TAHTOY hakkında
Tahtoy, aynı atölyeyi ve hayata karşı aynı tutumu paylaşan sanatçı Candan İşcan ve Kerem Ardahan tarafından 2022 yılında kuruldu. “Yaratıcı insanlar için sıradışı oyuncaklar” mottosuyla yola çıkan Tahtoy oyun deneyimini özgürleştiren, yaratıcılığı besleyen, kuralı olmayan, zamansız, cinsiyetsiz, açık uçlu ve koleksiyon değeri taşıyan oyuncaklar üretir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.