Sergiyi üç boyutlu ortamda çevrimiçi olarak gezen çocuklar, Isabel Muñoz’un fotoğraflarında figürleri nasıl görünür kıldığını, ışık ve gölgeyi nasıl kullandığını keşfediyor. Ardından çocuklar sergideki figürlerden en çok ilgilerini çekenlerin, gün yüzüne çıkarılmadan önce toprak altında nasıl saklı kalmış olabileceğini hayal ederek resmediyor ve bakışlarını şekillendirecek üç boyutlu bir nesne tasarlıyor. Bu “bakma nesnesi” ile resimlerin içinde saklanan figürleri görünür kılan çocuklar, bir anlatının birden çok yanının olabileceğini renkli bir şekilde deneyimliyor.
Malzemeler
A4 kağıt
Renkli karton
Renkli asetat (ya da renkli şeffaf dosya)
Keçeli kalem
Makas
Yapıştırıcı (ya da bant)
Atölye Yürütücüsü: İpek Kay
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 75 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)