Şeffaf Sarkıtlarla Renkli Gölgeler

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 12 Kasım 2024 / 10.30

Hesaplar ve Tesadüfler’i rehberli turla gezen çocuklar Gizella Rákóczy’nin boyaları farklı katmanlarda uygulayarak oluşturduğu kombinasyonları üzerinden renk teorisi hakkında konuşuyor. Atölyede asetat kağıtlarını çeşitli formlarda kesen çocuklar, bu formları üst üste diziyor ve boncuklarla süsleyerek eğlenceli sarkıtlar tasarlıyor. Bir ışık kaynağı aracılığıyla duvara yansıttıkları soyut tasarımlar, renkli gölgeler oluşturuyor.

Kontenjan: 12 kişi
Süre: 60 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Venedik Ressamı

Venedik Ressamı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor. 

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.