Şipşak Baskı

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 23 Ocak 2020 / 10.30
  • 28 Ocak 2020 / 10.30
  • 31 Ocak 2020 / 10.30

Cep telefonları, tabletler yokken fotoğraf nasıl çekiliyordu? Hiç kağıda basılmış bir fotoğrafını gördün mü? Fotoğrafçılığın resim ve çizim gibi diğer resim oluşturma süreçlerinden nasıl farklılaştığını konuşmak için çerçeve, görüş açısı, pozlama, ışık deliği ve derinlik gibi anahtar sözcükler hakkında bilgi ediniyoruz. Sergideki fotoğrafları inceliyor, gördüğümüz manzaralardan nasıl yerler olabileceklerini hayal ediyoruz. Atölyenin ilk aşamasında hayalimizdeki yerlerin manzarasını arka fon olmak üzere duvara kaplanmış kağıtlara çiziyor, ardından yarattığımız manzara önünde anlık Polaroid fotoğrafımızı çektiriyoruz. İkinci aşamada ise karton kutular içerisine eva, şönil, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak manzaramızın minyatürünü tasarlıyoruz. Anlık baskı fotoğrafları keşfediyor, çekim manzaraları tasarlıyoruz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.