Elçin Acun ve Seçkin Tercan yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede, fotoğrafta üç boyutun uygulama alanı kabul edilen stereoskopik fotoğraf tekniği kullanılıyor. Isabel Muñoz’un altın varak kullanarak cam üzerine uyguladığı baskılar gibi farklı “görme biçimleri” ve etkileyici ışık kullanımından ilham alan katılımcılar, atölyede çekim yapıyor ve bilgisayar ortamında işlenen fotoğraflarını, üç boyutlu şekilde izleme fırsatı buluyor. Atölyede stereoskopik tekniklerin tarihsel ve estetik süreçlerini de öğrenen katılımcılar, fotoğraflarına derinlik ve boyut katıyor.
Not: Katılımcılara atölyede kullanmak üzere 3D anaglif (red/cyan) karton gözlükler verilecektir.
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Elçin Acun Hakkında
1982 İzmir doğumlu olan Elçin Acun, lens tabanlı kavramsal işler üreten bir sanatçı ve akademisyendir. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde tamamlayan Acun, aynı bölümde Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmekte ve çalışmaktadır. Kendi bedeni üzerinden performatif vurgular yapan sanatçının işleri beden, cinsiyet, toplumsal cinsiyet, kamusal alan-özel alan, görünürlük, kadın ve kuir gibi aynı zamanda kendi hayat dinamiği içinde toplumsal olarak varlık sorgulamasını da içeren düşünceler etrafında şekillenir. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kişisel ve karma sergiler gerçekleştirmiştir. İstanbul’da yaşayan Acun bağımsız kuir bir sanat inisiyatifi olan KOLİ Art Space'in kurucularındandır ve PLATFORM by GAPO üyesidir.
Seçkin Tercan Hakkında
1987, Kıbrıs doğumlu olan Seçkin Tercan, lisans ve lisansüstü eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı bölümde akademisyen olarak çalışmaktadır. “Parça – Bütün” başlıklı ilk kişisel sergisini Mart 2006 yılında Lefkoşa’da açmış ve 2013 yılında Indiana Üniversitesi, Alfred Kinsey Enstitüsü’nde araştırmacı ve misafir sanatçı olarak bulunmuştur. Nü ve portre üzerine yoğunlaştığı çalışmaları kurgusal anlatı fotoğrafı diliyle biçimlenmektedir. Beden ve formu merkeze taşıdığı görüntülerde yanılsama olgusunu etkin biçimde kullanmayı hedefler. Kurgusal ve beden odaklı fotoğraflarında cinsiyet, erkeklik ve mekan kavramlarını sorgular. Stereoskopik fotoğraf tekniğini arkeolojik mekan ve nesneler üzerinde uygulamakta aynı zamanda nü çalışmalarında bir anlatı biçimi olarak kullanmaktadır. Halen yürütülmekte olan Heraion Teichos Antik Kenti Kazısı ve Perinthos/Herakleia Antik Kenti kazılarında ekip üyesidir.
Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu
Yves Klein’ın mavi pigmentlerini akla getiren bir rengin perdeyi boylu boyunca kapladığını düşünün. Neredeyse 80 dakika boyunca mavinin tonlarında en ufak bir oynama olmasa bile, zihnimiz durduğu yerde durmuyor. Sabit bir maviliğe ne kadar uzun süre bakabiliriz? Mavi tonlar titreyerek, kendi gölgelerini yaratarak bize oyunlar oynamaz mı? Maviden gözlerimiz kamaşmaz mı?
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)