Stop-Motion: Konuşan Resimler

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 30 Ocak 2024 / 13.30

Pera Müzesi sergileri Osman Hamdi Bey veKesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’dan ilham alan “Kayboldum Ben Galiba!” animasyonundan kısa bir bölümü hep birlikte izleyen çocuklar; zamanda yolculuk yapan bir elçi ve Türk hareminden bir maymunun maceralarına eşlik ediyor. Atölye çalışmasında çocuklar, harflere karşılık gelen ağız hareketlerini kare kare çizdikten sonra stop-motion tekniğini kullanarak sergideki insan figürleri ile animasyonlar oluşturuyor. Çocuklar, animasyonda dudak senkronizasyonunun temelini öğrenerek yüzlerce yıllık resimlere hareket katıyor.

Atölye yürütücüsü: Ferhat Akbaba
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir. 

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.