Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye sergisinden ilham alan bu atölyede katılımcılar, yaratıcı drama teknikleri ile birlikte, etkileyici bir masal yolculuğuna davet ediliyor. Ardından Göbeklitepe’de bulunan ve kolları açık insanları temsil ettiği düşünülen dikili taşlardan ilhamla yer ve duvardaki kağıtlara T şeklinde büyük figürler resmeden çocuklar, bunları çeşitli boyalarla renklendirerek masalın akıllarında bıraktıklarıyla yepyeni bir hikâye meydana getiriyor.
Atölye yürütücüsü: Gözde Dinç
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 200 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)