Yaratıcı Farkındalık: Bir İmgeyi Görmek, Dinlemek

Pera Yetişkin

  • 9 Ocak 2026 / 19.00

Her resmin anlatmak istedikleri vardır. Resimler, sanatçının düşünce tarzını, duygularını, tarihsel olayları veya bir konuya ilişkin fikirleri de anlam katmanlarının içinde barındırır. Bu atölyede katılımcılar, bakmak ve görmek arasındaki farkı Ortak Duygular sergisindeki kimi eserler üzerinden deneyimlerken, farklı açılardan bakabilme, empati ve bağ kurma, insanların yaratıcılığını ve potansiyelini takdir etme ve anı yaşayabilmenin yollarından görsel okuryazarlık bilgisini kazanıyor. 
 
Atölye Yürütücüsü: Umut Nur Sungur 
Kontenjan: 15 kişi 
Süre: 90 dakika 
Atölye Başına Katılım Bedeli: 600 TL  
 

Umut Nur Sungur hakkında 
Umut Sungur, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Plastik Sanatlar ve Resim Yüksek Lisans programında sanat eğitimi yolculuğuna devam etmektedir. 2019 Aralık ayında katıldığı 9. “All Woman” online sanat yarışmasında eseri sergilenmek üzere seçilmiş ve “special recognition” ödülüne layık görülmüştür. Birçok karma sergiye katılmış ayrıca 2 kişisel sergi açmıştır. Hem ulusal hem uluslararası platformlarda sanatın yaşamımızdaki rolü ve yeri üzerine konuşma ve atölyeler vermekte, farklı mecralarda sanat üzerine köşe yazıları yazmaktadır. 2021 yılında İstanbul’da “Umutlu Şeyler Kültür ve Sanat Köşesi”ni açmış ve çalışmalarına burada devam etmektedir. 

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”