Öğretmenler
Bu atölyede farklı disiplinlerden öğretmenlerle doğuştan sahip olduğumuz ve algılarımızı şekillendiren yaratıcılık üzerine gündelik hayatta işimize yarayacak ipuçları keşfedeceğiz. Zihin ve dil yetersiz kaldığında, sezgi ve imgelerle anlaşabiliriz. Biz de atölyede; belleğin boşaltılması, dilin kaldırılmasıyla gelen yeni ve yaratıcı anlatılar bulacağız. Sergideki eserlerden ilhamla, kendi meselelerimizi niteleyen resimleri; semboller tasarlayarak çizeceğiz. Tasarlayacağımız sembol kartları arasında bağlantılar, gruplamalar ve daha önce düşünülmemiş ilişkileri düşünerek yeni temalar ve içgörülerle ilhamın ve yaratıcılığın izini süreceğiz.
İlişkili Sergi: Etel Adnan: İmkansız Eve Dönüş
Malzemeler
Kağıt
Makas
Boya kalemleri
Eğitmen: Melike Sabak
Kontenjan: 50 kişi
Süre: 90 dakika
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Melike Sabak Hakkında
Melike Sabak, Kadıköy Anadolu Lisesi`ni bitirdikten sonra Türkiye derecesiyle Bahçeşehir Üniversitesi'ne girdi. Psikoloji ve Sosyoloji ile beraber çift anadal diplomasıyla 2016 yılında mezun oldu. Analitik Psikoloji ve Varoluşçu Psikoloji’den ilham alarak oluşturduğu “Yaratıcılığın Yolu” adında bir atölyesi bulunmaktadır. Son dört senedir çeşitli merkezlerde yaratıcılığın psikolojisi hakkında seminerler ve dersler vermektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji üzerine Yüksek Lisans tez aşamasındadır. Nişantaşı Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Teoloji, sanat tarihi ve felsefe ile ilgilidir.
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)