Zamanların Arasında

Pera Çocuk
11-12 Yaş

  • 21 Nisan 2024 / 11.00

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yaratıcı drama atölyeleri ile kutluyoruz! 11-12 yaş grubundaki çocukların katılımına uygun bu atölyede, sergi yaratıcı drama yöntemi ile geziliyor.  Doğaçlama, rol yapma ve canlandırma gibi tekniklerin uygulandığı eğlenceli deneyimin ardından katılımcılar, atölye katına inerek çeşitli malzemelerle, gelecekte kendilerine bugünü hatırlatacak bir tasarım yapıyor.

Atölye yürütücüsü: ÇDD Eğitmenleri
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 105 dakika

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

iş birliğiyle

logo

Çağdaş Drama Derneği (ÇDD) hakkında
Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi 1998 yılından beri faaliyetlerine devam etmektedir. ÇDD İstanbul, eğitimde drama, yaratıcı drama ve/veya drama olarak adlandırılan bu alanın, bağımsız bir ders, bilim, araştırma alanı ve bir yöntem olarak; eğitimde, tiyatroda, sosyal ve kültürel yaşamda, tüm bilim ve sanat alanlarında kullanılması ve yaygınlaştırılması konusunda araştırmalar yapmak, yaratıcı dramanın disiplinlerarası ilişkisini inceleyerek, geliştirilmesi için çaba harcamak, nitelikli drama eğitmeni yetiştirmek ve alanda çalışanların yeterliliği konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği kurarak, yaratıcı dramanın uluslararası standartlarda yapılması için çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuştur.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.