Zevklerin Rengi

Pera Çocuk
9-10 Yaş

  • 24 Nisan 2021 / 11.45
  • 25 Nisan 2021 / 11.45

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. “Sizce sanat nedir? Sizce estetik nedir? Bir şeyin güzel ya da çirkin olduğu neye göre belirleniyor? Bunun kuralını kim koyuyor?” gibi sorulara yanıtlar arıyor, canlandırmalar eşliğinde güzellik ve çirkinlik kavramları üzerinde düşünüyor, Web 2.0 araçlarıyla tasarlanan oyunlarla sanat zevkimizi keşfediyoruz!

İlişkili Sergi: Zevk Meselesi

Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri

Kontenjan: 20 kişi
Süre: 75 dakika

Malzemeler
A4 kağıt (4 adet)
Renkli kalemler 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr



iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Padişahın Emriyle

Padişahın Emriyle

Resimde Żmurko bir harem odasının egzotik imgesini, parlayan kumaşlar, saçılmış mücevherlerle birlikte sunuyor, burayı “padişahın emriyle” öldürülmüş bir odalığın heykeli andıran güzel bedeni için bir dekor olarak kullanıyor. 

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.