Ara Tatil Atölyeleri

15 - 20 Kasım 2022

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Ara Tatil Atölyeleri kapsamında 15-20 Kasım 2022 tarihleri arasında, 17. İstanbul Bienali’ne paralel olarak farklı yaş grupları için yüz yüze sergi turu ve atölyeler düzenliyor. 

17. İstanbul Bienali sergisine yönelik, rehber eşliğinde yapılan sergi turundan sonra gerçekleşen atölyelerde 4-12 yaş arasındaki katılımcılar, toprak, tohum, mukavva, karton, zil, kaşık, balon, kahve filtresi, kağıt tabak ve keçeli kalem gibi materyallerle tasarım çalışmaları yaparak sergilerden ilhamla yaratıcılıklarını ortaya çıkarma imkânı buluyorlar.

Kontenjan: 15 kişi

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

15 Kasım

10.30 Minyatür Bahçem

13.00 Işık Saçan Dünyam

16 Kasım

10.30 Marakas Atölyesi

13.00 Vur, Salla, Ses Çıkar!

17 Kasım

10.30 Vur, Salla, Ses Çıkar!

13.00 Minyatür Bahçem

18 Kasım

10.30 Işık Saçan Dünyam

13.00 Marakas Atölyesi

19 Kasım

10.30 Marakas Atölyesi

13.00 Vur, Salla, Ses Çıkar!

20 Kasım

12.30 Minyatür Bahçem

15.00 Işık Saçan Dünyam

Minyatür Bahçem
4-6 Yaş

Minyatür Bahçem

Marakas Atölyesi
4-6 Yaş

Marakas Atölyesi

Işık Saçan Dünyam
7-12 Yaş

Işık Saçan Dünyam

Vur, Salla, Ses Çıkar!
7-12 Yaş

Vur, Salla, Ses Çıkar!

İlişkili Sergiler

17. İstanbul Bienali

Pera Müzesi, 1987 yılından bu yana İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Bienali’nin 17’nci edisyonuna ev sahipliği yapıyor.

17. İstanbul Bienali

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.