Öğretmenler Günü’ne Özel Çevrimiçi Sergi Turları

24 Kasım 2023

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 24 Kasım’da öğretmenlere özel müzenin güncel süreli sergilerine yönelik ücretsiz çevrimiçi sergi turları düzenliyor.

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi ve Gelecek Hatıraları sergilerini çevrimiçi ortamda rehberli tur ile gezen öğretmenler, sergilerdeki eserler hakkında bilgi ediniyor. Katılımcılar ayrıca öğrencilerine sergileri eğlenceli ve verimli şekilde aktarabilmenin yollarını da keşfediyor.

Çevrimiçi sergi turları her branştan öğretmene açıktır ve tura katılmak için rezervasyon gereklidir. Rezervasyon formuna etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: ogrenme@peramuzesi.org.tr

24 Kasım

19.00 Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi Sergi Turu

20.00 Gelecek Hatıraları Sergi Turu

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi Sergi Turu

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi Sergi Turu

Gelecek Hatıraları Sergi Turu

Gelecek Hatıraları Sergi Turu

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera, 1886’da Guanajuato’da doğdu. San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğreniminden sonra, henüz 19 yaşındayken devlet bursuyla Avrupa’ya gitti. 12 yıl boyunca Madrid ve Paris’te kübist çevrelerde yaşadı ve resim yaptı.

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir.