Toprak, Ateş, Su ve Havayla Yazılmış Bir Dize: Okul ve Kurumlara Rezervasyonlu Atölyeler

27 Eylül 2025 - 18 Ocak 2026

Åsa Jungnelius: Toprak, Ateş, Su ve Havayla Yazılmış Bir Dize sergisi kapsamında okul grupları ve özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanan program, sanatçının doğanın temel elementlerini çağrıştıran heykelsi dünyasını öğrencilerle ve özel gereksinimli bireylerle buluşturuyor. Çevrimiçi ve yüz yüze gerçekleştirilen etkinlikler; sergi turları ve yaratıcı atölyeler aracılığıyla katılımcılara kapsayıcı bir deneyim sunuyor.

Sergi turlarıyla başlayan atölyeler, katılımcılar için hem ilham verici hem de eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratıyor. Okul grupları için yaş ihtiyaçlarına göre kurgulanan içerikler öğrenme süreçlerini desteklerken; engelli bireylere yönelik programlar ise bilişsel ve motor gelişimi güçlendirmeyi amaçlayarak katılımı daha kapsayıcı hâle getiriyor.

Sergilere yönelik rehberli tur ve atölyelere rezervasyon yaptırmak için lütfen etkinlik sayfasındaki rezervasyon formunu doldurunuz.

Sabundan Heykeller

Sabundan Heykeller

 Renklerin Camda Dansı

Renklerin Camda Dansı

Åsa Jungnelius Çevrimiçi Sergi Turu
Lise

Åsa Jungnelius Çevrimiçi Sergi Turu

Åsa Jungnelius Sergi Turu
Lise

Åsa Jungnelius Sergi Turu

İlişkili Sergiler

Åsa Jungnelius

Kırılganlığıyla tedirginlik uyandıran cam ile dayanıklılığıyla göz dolduran taşın etkileşiminden doğan bu sergi, dört elementin yardımıyla kendi dizesini yazanlara bir övgü niteliği taşıyor.  

 Åsa Jungnelius

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Tasarım Dehası: Ivan Chermayeff

Tasarım Dehası: Ivan Chermayeff

Yirminci yüzyılın en büyük grafik tasarımcıları arasında sayılan ve ortağı Tom Geismar’la dünyanın belleğinde yer etmiş sayısız ünlü tasarıma imza atan Ivan Chermayeff geçtiğimiz günlerde hayata veda etti.