Toprak, Ateş, Su ve Havayla Yazılmış Bir Dize: Okul ve Kurumlara Rezervasyonlu Atölyeler

27 Eylül 2025 - 18 Ocak 2026

Åsa Jungnelius: Toprak, Ateş, Su ve Havayla Yazılmış Bir Dize sergisi kapsamında okul grupları ve özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanan program, sanatçının doğanın temel elementlerini çağrıştıran heykelsi dünyasını öğrencilerle ve özel gereksinimli bireylerle buluşturuyor. Çevrimiçi ve yüz yüze gerçekleştirilen etkinlikler; sergi turları ve yaratıcı atölyeler aracılığıyla katılımcılara kapsayıcı bir deneyim sunuyor.

Sergi turlarıyla başlayan atölyeler, katılımcılar için hem ilham verici hem de eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratıyor. Okul grupları için yaş ihtiyaçlarına göre kurgulanan içerikler öğrenme süreçlerini desteklerken; engelli bireylere yönelik programlar ise bilişsel ve motor gelişimi güçlendirmeyi amaçlayarak katılımı daha kapsayıcı hâle getiriyor.

Sergilere yönelik rehberli tur ve atölyelere rezervasyon yaptırmak için lütfen etkinlik sayfasındaki rezervasyon formunu doldurunuz.

Sabundan Heykeller

Sabundan Heykeller

 Renklerin Camda Dansı

Renklerin Camda Dansı

Åsa Jungnelius Çevrimiçi Sergi Turu
Lise

Åsa Jungnelius Çevrimiçi Sergi Turu

Åsa Jungnelius Sergi Turu
Lise

Åsa Jungnelius Sergi Turu

İlişkili Sergiler

Åsa Jungnelius

Kırılganlığıyla tedirginlik uyandıran cam ile dayanıklılığıyla göz dolduran taşın etkileşiminden doğan bu sergi, dört elementin yardımıyla kendi dizesini yazanlara bir övgü niteliği taşıyor.  

 Åsa Jungnelius

"Mimarlık ile Dans"

"Mimarlık ile Dans"

Sanırım Frank Zappa (bazıları bunu Laurie Anderson’ın söylediğini iddia ediyor) bir söyleşisinde “müzik üzerine yazmak mimarlık ile dans etmeye benzer” demiş. 

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!