Görünenin Ardındaki Singapur

2018 yılında Pera Müzesi’nde düzenlenen Görünenin Ardındaki Singapur sergisi, yaşamını Singapur’da sürdüren fotoğraf sanatçılarının özgün bakış açılarıyla, ülkedeki gündelik hayatın “sıradan” kabul edilen manzaralarını izleyicilere sundu. Sergi, yaşadıkları ülkenin meselelerini konu edinen fotoğrafçıların bir araya geldiği PLATFORM adlı oluşumun iki yıllık ortak çalışmasının sonucunda ortaya çıktı. Derinlikli bir araştırma niteliği sergi ve sergiye paralel olarak hazırlanan kataloğu, ülkenin bilinmeyen yüzünü, yerelden bir bakışla görünür hale getiriyor.

Sergide yer alan eserlerin çoğu, genellikle toplumun belkemiğini oluşturan, çeperde yaşayan insanları konu alıyor. Ayrıca toplu konutlar, fabrikalar, metro istasyonları, açık hava yemek kompleksleri ve sebze halleri gibi gündelik hayatın sürdüğü yerleri görselleştiriyor. Bu yalın imgeler, steril ve sıradan ortamlardaki dokunaklı ama aynı zamanda saklı neşeyi açığa çıkarıyor. Aynı zamanda, genç neslin gözünden, kendi kültürlerini ve kimliklerini nasıl muhafaza ettiklerini görmek mümkün oluyor.

Sergi kataloğu, serginin küratörü Tay Kay Chin’in yanı sıra yazar Yu-Mei Balasingamchow, mimar Tan Kay Ngee ve araştırmacı Justin Zhuang’ın makalelerini içeriyor.

Yayın Yılı: 2018 
Sayfa Sayısı: 234
ISBN: 978-605-4642-77-9

 

9 Singapur’u farklı yüzleriyle Pera Müzesi’nde konuk ederken...
Suna, İnan & İpek Kıraç
 
11 Kendi İmgelerimizle
TAY Kay Chin
 
15 Şehirli Ruh Hali
Yu-Mei BALASINGAMCHOW
 
19 Fotoğrafların Sesleri – Singapur’dan İstanbul’a
TAN Kay Ngee
 
23
Evi Hayal Etmek, Her Nerede Olursak
Justin ZHUANG
 
28
Katalog

Görünenin Ardındaki Singapur

Görünenin Ardındaki Singapur sergisi, yaşamını Singapur’da sürdüren fotoğraf sanatçılarının özgün bakış açılarıyla, ülkedeki gündelik hayatın “sıradan” kabul edilen manzaralarını izleyicilere sundu. 

Görünenin Ardındaki Singapur