Elektronik Köprüler
Fulya Uçanok

Elektroakustik Canlı Performans

27 Eylül 2019 / 20:00

Pera Müzesi yeni konuşma ve performans serisiyle, bu kez elektronik müziğin etkileşime geçtiği diğer alanları keşfe çağırıyor!

İstanbul’da kurulan müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle hayat geçirilen “Elektronik Köprüler”, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı mesele ve alanları odağına alıyor. Serinin ilk etkinliğinde Doç. Dr. İlke Boran’ın elektronik müziğin doğuşuna odaklanan konuşmasının ardından Fulya Uçanok konuyu elektroakustik canlı performansıyla ele alacak.

18:30     Konuşma
20:00     Performans

Pera Café’de gerçekleştirilen performans ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır, yerler sınırlıdır.

Fulya Uçanok, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet konservatuvarında piyano bölümünden mezun olmuş, yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezinde (MİAM) yine piyano üzerine tamamlamıştır. Yüksek lisansını verdikten sonra Endonezya/Bali’ye Endonezya hükümet bursu olan Darmasiswa ile gamelan çalışmaya gitmiştir. Burada bir buçuk yıl kalarak “Gender Wayang” gamelan geleneğini çalışmıştır. Çalışmalarına elektroakustik kompozisyon ve performans alanında devam etmek üzere İTÜ MİAM’ın Sessel Sanatlar bölümünde doktora çalışmalarına başlamıştır. İstanbul temelli müzisyenlerden oluşan ve ilgi alanları özgür doğaçlama ve disiplinler arası çalışmalar olan “Klank.ist impro” grubunun üyesidir.

Güncel ilgi alanları arasında, elektroakustik kompozisyon ve performans alanlarında çoğulculuk, müziği popülerleştirmeden ulaşılabilir kılma yöntemleri, “arada olma” mekanizmaları ve karşılıklı güç dinamiklerini devre dışı bırakmaya dair yöntemler araştırmak vardır. Uçanok, İTÜ MİAM’da Sessel Sanatlar bölümünde doktora yapmakta ve İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

ÆVOM nedir?
ÆVOM İstanbul’da kurulan, farklı mekânlarda kültür sanat ve müzik etkinlikleri gerçekleştiren sınırsız ve aidiyetsiz bir kolektiftir.

Biçimsel Arayışlar

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Zamane Öyküleri: Felis <br> Hande Ortaç

Zamane Öyküleri: Felis
Hande Ortaç

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Hande Ortaç’ın öyküsü “Felis” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.