Yönetmen Barış Kaya ve Soner Caner ile Söyleşi

Söyleşi

13 Mayıs 2017 / 15:30

Pera Film “Büyüme Sancıları” programı kapsamında “Rauf” filminin yönetmenleriyle bir söyleşi gerçekleştiriyor. Yönetmenler Barış Kaya ve Soner Caner filmin 13 Mayıs Cumartesi, 14:00’daki gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Yönetmenler Hakkında:

Barış Kaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İBF Sinema & Televizyon Bölümü’nden 1998’de mezun oldu. Çeşitli yapım şirketlerinde çalıştıktan ve Kristal Elma Ödülü’ne layık görülenler dahil onlarca televizyon reklamı yönetti. Nefes (Yön: Levent Semerci) filminin ikinci yönetmenliğini, Ayhan Hanım (Yön: Levent Semerci) filminin yapımcılığını üstlendi ve Ocak 2013’te Peri İstanbul’un kurucu ortağı oldu.

Soner Caner, Plastik Teknolojiler eğitiminin ardından sinema ve reklam sektöründe dekor tasarım ve uygulama, sanat yönetmenliği ve plastik makyaj üzerine çalıştı. Ulak (Yön: Çağan Irmak) filminin makyajlarını, Nefes (Yön: Levent Semerci), Ayhan Hanım (Yön: Levent Semerci) ve Çanakkale Çocukları (Yön: Sinan Çetin) filmlerinin sanat yönetmenliğini üstlendi; Nefes ile Adana Film Festivali’nde En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü kazandı.

Nefes ve Ayhan Hanım filmlerinde birlikte çalıştıktan sonra, 2016’da yönetmen koltuğuna oturdukları Rauf, Barış Kaya ve Soner Caner’in yönettiği ilk uzun metrajlı film.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçe’dir.

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!

Chlebowski'nin Sultanı

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.