“Robert Kolej Konuşmaları”

Söyleşi

3 Aralık 2013 / 19:00

Cüneyt Ülsever
“Türkiye Nereye Gidiyor?”

Robert Kolej, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde “Robert Kolej Konuşmaları” adlı bir dizi etkinlikle 150. yaşını kutluyor.

150 yıllık hayatında her zaman eğitimde öncü okullardan biri olmuş; sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın bir okul olan Robert Kolej, gelecek için de “öğrenmeye devam” teması etrafında birleşiyor.

“Robert Kolej Konuşmaları” etkinlik dizisinde konusunda uzman mezunlar Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde ayda iki kez Pera Müzesi’nde dinleyicilerle buluşuyor.

İstanbul’daki en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Robert Kolej’in 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Robert Kolej işbirliğiyle hazırlanan Bir Geleneğin Anatomisi: Robert Kolej’in 150 yılı sergisi 15 Mayıs – 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde sergilendi.

“Robert Kolej Konuşmaları” dizisinin Aralık ayı programında Cüneyt Ülsever ve Ömer Madra konuk olarak yer alıyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen etkinlikler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Cüneyt Ülsever (RA 70)

Tanınmış gazeteci, yazar Cüneyt Ülsever 1951’de Ankara’da doğdu. Robert Kolej’de aldığı lise eğitiminin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans, Johns Hopkins ve Columbia Üniversiteleri’nde yüksek lisans, ardından Harvard Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamladı. Farklı gazetelerde köşe yazarlığı yapmış Ülsever, halen Yurt Gazetesi’nde yazmakta ve çeşitli üniversitelerde ders vermektedir.

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!