Adnan Teskeredžić Trio

Konser

20 Ekim 2018 / 17:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri kapsamında hazırlanan Belleğin Mirası: Danis Tanović başlıklı Pera Film programına paralel bir Adnan Teskeredžić Trio konseri gerçekleştiriyor.

Adnan Teskeredžić, 2014 yılında Balkanların geleneksel müziği ile caz/füzyonu harmanladığı projesi Adnan Teskeredžić Trio’yu başlattı. Bugüne dek iki albüm ve üç müzik videosu yayınlayan Trio, Sırbistan'ın Leskovac şehrindeki Drum Dum Fest'te iki kez sahne almalarının yanı sıra; Saraybosna, Zenica, Konjic, Visoko, Petrovac gibi birçok şehirde de konser verdi.

Yolculuklar anlamına gelen ilk albümleri Putovanja, ağırlıklı olarak orjinal bestelerden oluşuyor. Adnan Teskeredžić Trio Live@Festival of the Actor BiH adını verdikleri ikinci albümleri ise canlı performanslarından oluşan CD ve DVD kayıtlar olarak yayınlandı. Trio, canlı performansları esnasında kendi orijinal bestelerinin yanı sıra Miles Davis, Herbie Hancock, Mike Stern gibi isimlerin çeşitli bestelerine de yer veriyor.

Zamanının büyük bir kısmını yeni müzikler bestelemeye ve şarkı sözü yazmaya ayıran Adnan Teskeredžić, aynı zamanda grubuyla birlikte Trio’nun üçüncü albüm çalışmalarını sürdürüyor.

Adnan Teskeredzic Trio:
Adnan Teskeredžić
Lordan Muzaferija
Kenan Glavinić

Özel Konuk:
Mirza Frljak

Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.

Venedik Ressamı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor.

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!