Seminer
16 - 17 Aralık 2022
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı” sunuyor. Epigrafi üzerine yapılan çalışmalarda göz ardı edilen ağırlık ve ölçü konularını disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alan program, eskiçağ tarihi ve arkeolojisi üzerine çalışan genç araştırmacılara teorik ve pratik alt yapıyı sağlamayı amaçlıyor.
İki gün sürecek seminerler ve atölye çalışmalarından oluşan programın ilk gününde epigrafi bilimi hakkında seminerler verilecek. Programın ikinci günü pratik çalışmalarına odaklanacak, Anadolu ağırlıklarının epigrafisi vaka çalışmaları ve atölyelerle incelenecek.
Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı Pera Müzesi’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Program dili Türkçe’dir. Program ücretsizdir, şehir dışından gelecek öğrencilerin konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir.
19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)