Bana Bak!

Küratörle Sergi Turu

7 Aralık 2017 / 18:00

Pera Müzesi, Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinin açılışını küratör Nimfa Bisbe Molin ile gerçekleştirilecek bir tur ile yapıyor!

Sanat tarihindeki en eski ifade biçimlerinden biri olan portreyi, günümüz çağdaş sanat üretimleriyle yeniden ele alan sergi resim, fotoğraf, heykel ve videodan oluşuyor ve izleyicileri portrelerin toplumsal aynasında kendilerine bakmaya davet ediyor.

Nimfa Bisbe Molin
Nimfa Bisbe University of Barcelona’da sanat tarihi lisans eğitimi, University of Delaware’de ise sanat tarihi ve müzecilik üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. 1990 yılında ”la Caixa” Vakfı’na çağdaş sanat koleksiyonunun baş küratörü olarak dahil oldu. 2002 yılında ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun yönetimini devraldı ve o günden bu yana eser alımları, sergiler ve yayınlardan sorumlu. İspanya’da ve dünyanın dört bir yanında farklı projeler ve sergilerle koleksiyonun tanınır olmasını sağladı. Küratöryel çalışmaları içerisinde solo sergiler ve Omer Fast, Tony Oursler, Bestué and Vives, Botto & Bruno, Jeppe Hein, Pierre Huyghe, Nicolas Paris ve Soledad Sevilla gibi sanatçılara odaklanan çalışmalar yer alıyor.

Süreli Sergi

Bana Bak!

Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisi, sanat tarihindeki en eski ifade biçimlerinden biri olan portreyi, günümüz çağdaş sanat üretimleriyle yeniden ele aldı. 

Bana Bak!

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Saraybosna Günlükleri

Saraybosna Günlükleri

Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi sergimiz, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in sanatına odaklanıyor.