Söyleşi
2 Haziran 2022 / 18.30
Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergi etkinlikleri Haziran ayında başlıyor. Düşünsel bir başlangıç noktası olarak gazeteden yola çıkan sergi, metin ve haber ilişkisine, fotoğrafın bulunmasının toplumu nasıl şekillendirdiğine ve totaliter sistemlerin kitle iletişim araçları üzerindeki güçlü etkisine odaklanıyor. Etkinlikte Yale Üniversitesi Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik bölümü öğretim üyesi Evren Savcı ile Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde öğretim üyesi Osman Erden, serginin “Cinsiyetler Savaşı, Kültürler Çatışması” bölümünden yola çıkarak, toplumsal cinsiyet, din, etnik köken gibi kimliğe dair kavramların medya ve sanattaki iz düşümlerini tartışmaya açacak. Evren Savcı’nın aynı zamanda sergi kapsamında yayımlanan Ve Şimdi İyi Haberler gazetesinde “Şu Kültür Dediğimiz…” başlıklı bir yazısı yer alıyor.
Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.
Evren Savcı hakkında
Evren Savcı Yale Üniversitesi Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Çalışmaları Programı’nda Yardımcı Doçent olarak çalışıyor. Doktorasını University of Southern California’da (USC) Sosyoloji bölümünde tamamladı. Doktorayı takiben Northwestern Üniversitesi Cinsellikler Projesi’nde (The Sexualities Project at Northwestern – SPAN) postdoktora çalışmaları yürüttü. Yale’de çalışmaya başlamadan önce San Francisco State Üniversitesi’nin Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Bölümü’nde ders verdi.
Osman Erden hakkında
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde "Nasyonal Sosyalizmin Alman Sanatına Yansıması" başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayan Erden "Türkiye'de Güncel Sanat Alanını Şekillendiren Unsurlar" başlıklı teziyle doktorasını aldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde doktor öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Erden UNESCO'ya bağlı Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Şubesi’nin 2008-2011 yılları arasında yönetim kurulu üyeliğini, 2011-2014 yılları arasında başkanlığını yaptı.
Görsel kredisi:
Daniele Buetti
IBM (Aşkı Aramak’tan)
1997/2005
Kâğıt üzerine c-print 1/1 (1 AP) (baskı 2005)
125 x 180 cm
Sanatçının izniyle
Süreli Sergi
Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisi, Annette ve Peter Nobel Koleksiyonu’ndan kapsamlı bir seçkiyi bir araya getiriyor.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?
Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.
Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)