Damir İmamović

Konser

20 Ekim 2017 / 20:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri II kapsamında hazırlanan “Bosna Ezgileri” başlıklı Pera Film programına paralel bir Damir İmamović konseri gerçekleştiriyor.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen programda gösterilecek “Sevdah” filmi, izleyicileri ortak arkadaşları Farah’ın ölümüyle yan yana gelen müzisyen Damir İmamović ve yönetmen Marina Andree Škop’un anılar ve keşiflerle dolu müzikal yolcuğuna konuk ediyor. Filmin başrol oyuncusu Damir İmamović, gösterimden önceki gün müzik meraklılarıyla buluşuyor.

Damir Imamović 1978 yılında Saraybosna’da (Bosna Hersek) dünyaya geldi. Çocukluğundan beri müziğe ilgisi olsa da, kendini müziğe tam olarak felsefe okuduktan sonra adadı. 2004’te Farah Tahirbegović ile büyükbabası ve en önemli “sevdah” icracılarından Zaim Imamović’in monografisi üzerine çalıştı. O kitap sayesinde sevdah ve profesyonel müzik dünyasıyla tanıştı; kısa zamanda kendi repertuarını geliştirip performanslar sergilemeye başladı.

Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Biletler tükendi - İlginize teşekkür ederiz.

iş birliğiyle

desteğiyle

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.