Dijital Konser Serisi
Berlin Filarmoni Orkestrası

Konser

2 Kasım 2013 / 20:45

Pera Müzesi, Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, Dijital Konser Serisinin ikinci etkinliğini 2 Kasım Cumartesi günü saat 20:45’te gerçekleştirecek.

Konser programında Robert Schumann’ın Senfoni No. 1 ve Senfoni No. 4 ile Sergei Prokofiev’in Keman konçertosu seslendirilecek. Sir Simon Rattle şefliğinde düzenlenen konsere solist olarak ünlü keman virtüözü Daishin Kashimoto katılıyor.

Konser öncesi saat 20:45’te Sabri Tuluğ Tırpan seslendirilecek eser üzerine kısa bir sunuş yapacak.

Pera Müzesi, Ekim 2013 – Haziran 2014 döneminde Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, dünyanın ilk sanal konser salonu Dijital Konser Salonu’nun (Digital Concert Hall) sunduğu canlı yayın programından ayda bir kez müzikseverlere eşsiz konserler sunmaya devam edecek.

Serinin üçüncü konseri ise 6 Aralık 2013 Cuma günü.

Konserler ücretsizdir; yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Konser programı:

20:45     Sabri Tuluğ Tırpan, Sunuş
21:00     Canlı Yayın, Konser
Robert Schumann
Senfoni No. 4, Re Minör (1841, İlk versiyon)

Sergei Prokofiev
Keman Konçertosu No. 1, Re Majör
Daishin Kashimoto, Keman

Robert Schumann
Senfoni No. 1, Si bemol Majör

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.