Dijital Konser Serisi
Berlin Filarmoni Orkestrası

Konser

2 Kasım 2013 / 20:45

Pera Müzesi, Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, Dijital Konser Serisinin ikinci etkinliğini 2 Kasım Cumartesi günü saat 20:45’te gerçekleştirecek.

Konser programında Robert Schumann’ın Senfoni No. 1 ve Senfoni No. 4 ile Sergei Prokofiev’in Keman konçertosu seslendirilecek. Sir Simon Rattle şefliğinde düzenlenen konsere solist olarak ünlü keman virtüözü Daishin Kashimoto katılıyor.

Konser öncesi saat 20:45’te Sabri Tuluğ Tırpan seslendirilecek eser üzerine kısa bir sunuş yapacak.

Pera Müzesi, Ekim 2013 – Haziran 2014 döneminde Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, dünyanın ilk sanal konser salonu Dijital Konser Salonu’nun (Digital Concert Hall) sunduğu canlı yayın programından ayda bir kez müzikseverlere eşsiz konserler sunmaya devam edecek.

Serinin üçüncü konseri ise 6 Aralık 2013 Cuma günü.

Konserler ücretsizdir; yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Konser programı:

20:45     Sabri Tuluğ Tırpan, Sunuş
21:00     Canlı Yayın, Konser
Robert Schumann
Senfoni No. 4, Re Minör (1841, İlk versiyon)     

Sergei Prokofiev
Keman Konçertosu No. 1, Re Majör
Daishin Kashimoto, Keman 

Robert Schumann
Senfoni No. 1, Si bemol Majör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyanın önde gelen güncel seramik sanatçılarının yapıtlarından bir seçkiyi paylaşıyoruz. Seramik geleneksel olarak işlevsel ya da dekoratif nesneler için kullanılsa da, son dönemde güncel sanatçıların da odağına aldığı bir malzeme haline geldi.

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.