Epigrafi Kolokyumu

Kolokyum

5 Mayıs 2023 / 10.00

Pera Müzesi, epigrafi alanında çalışan ya da bu alana ilgisi olan herkesin güncel gelişmelerden ve alandaki ilerlemelerden haberdar olabileceği ve bilgi alışverişinde bulunabileceği bir epigrafi kolokyumu düzenliyor.

Büyük ve zengin kültür mirasına sahip Anadolu’da Türk ve yabancı bilim insanlarının başkanlığında son yıllarda artan kazı ve yüzey çalışmaları, epigrafik materyalin daha sıklıkla gün yüzeyine çıkmasını olanak sağlıyor ve bu sayede pek çok müzede epigrafik malzemeler geçmişe oranla daha fazla çalışılıyor. Bütün bu çalışmaların doğal bir sonucu olarak hem Anadolu hem de Antikçağ Dünyası’na ilişkin bilgilerimiz her geçen yıl giderek artıyor.

Epigrafi alanında genç ve deneyimli profesyonelleri ve ilgilileri bir araya getiren Epigrafi Kolokyumu, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Arka Oda’da yüz yüze gerçekleştirilecektir. Etkinlik ücretsizdir, yerler sınırlıdır ve rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

Program detayları için tıklayın!

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür.

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur.

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!