Küratörlerle Sergi Turu
6 Ekim 2016 / 18:30
Pera Müzesi 8 Eylül – 16 Ekim tarihleri arasında düzenlediği Katherine Behar: Veri Girişi sergisi kapsamında, serginin küratörleri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley ile bir tur gerçekleştiriyor.
Fatma Çolakoğlu hakkında
Fatma Çolakoğlu Emerson College'da Film Yönetmenliği ve Sinema Tarihi dallarında lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını Goldsmiths College'da Tiyatro Yönetmenliği üzerine yaptı. İstanbul Modern’de sinema programını başlattı. Ulya Soley ile kurduğu küratör ikilisi Maybe Art Projects kapsamında projeler yürütüyor. 2008’den bu yana Pera Müzesi’nde film ve video programlarının küratörlüğünü ve iletişim programlarının yöneticiliğini yapıyor.
Ulya Soley hakkında
Ulya Soley McGill Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Psikoloji dallarında eğitimini tamamladı. Yakın zamanda Proto5533’ün genç küratörler programı kapsamında Stereo-Gerçeklik sergisinin küratörlüğünü yaptı. Aylık yayınlanan Istanbul Art News’a katkıda bulunuyor. Fatma Çolakoğlu ile kurduğu küratör ikilisi Maybe Art Projects kapsamında projeler yürütüyor. Pera Müzesi’nde proje yöneticisi ve koleksiyon sorumlusu olarak çalışıyor.
Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz)
Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0)212 334 99 24 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.
Süreli Sergi
New York’ta yaşayan, heykel, performans ve video alanlarında çalışan sanatçı Katherine Behar’ın pratiğine genel bir bakış sunan sergi, insan ve teknolojinin, karmaşık ve bazen de isyan niteliğindeki bir arada yaşama yollarını konu etti ve çalışan bedenlerin tekrarlayıp duran ağır işlere nasıl karşı koyabileceklerini ele aldı.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)