Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk

Masal Anlatımı

7 Nisan 2023 / 19.30

En son ne zaman masal dinlediniz?
Yoğun tempolu hayatımızda hayal kurmak ve hayretimizi uyandırmak için mola vermeye ne dersiniz?

Pera Müzesi, Paula Rego Hikâyelerin Hikâyesi sergisi kapsamında masal anlatıcısı ve sanat terapisti Judith Liberman’ın anlatımıyla gerçekleşecek “Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk” etkinliğini sunuyor.

Paula Rego eğitimi için The Slade School of Art’a gittiğinde, hikâye anlatımına karşı koyulan katı kural, aslında kadın sanatçılara ve genel olarak kadınlara karşı önyargının bir yansımasıydı. Kadın hikâyeleri uzun zamandır dedikodu olarak küçümseniyordu fakat Rego, resme kandırmaca hikâyeleme konumunu yeniden kazandırarak önemli bir feminist katkıda bulunmuştu.

Paula Rego’nun hikâyelerinden esinlenen yetişkinlere yönelik, hayal kurmak için bir mola niteliğindeki masal etkinliği, Taner Baba’nın müziği eşliğinde Pera Müzesi Oditoryum’da gerçekleşecek.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirimli uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Etkinlik yetişkinlere yöneliktir.

Kontenjanımız dolmuştur. Etkinlik günü sınırlı sayıda satışa sunulacak biletler, Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. İlginize teşekkür ederiz.

Judith Liberman Hakkında
Bir masal anlatıcısı ve sanat terapisti. Türkiye’de masal anlatıcılık hareketini yeniden canlandıran isimlerden biri. 1997'den beri masal anlatıyor ve binlerce katılımcıya masal anlatıcılığı eğitimleri veriyor. NTV Radyo’da pek çok değerli konukla “Masal Bu Ya” radyo programını hazırladı ve sundu. Bugün masallarını ve programlarını “Şarkılı Masallar” YouTube kanalında sürdürüyor.

Masal Terapi, Masallarla Yola Çık, Bir Masal İyi Gelir, Önce Hayal, Taş Çorbası (2020), Yolaçık (2021) ve Mutluluk Bir Kıvılcım (2023) kitaplarının da yazarı olan Judith Liberman, dünyanın duyduğu masallar değişirse, dünyanın da değişebileceğine inanıyor.

Paula Rego

Paula Rego, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen bir sanatçı. Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Paula Rego

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton <br> Funda Özlem Şeran

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton
Funda Özlem Şeran

Çölde gece sakindi. Fareler bile ortalıkta yoktu. Karanlığın içinde birkaç LED yanıp sönüyor, dönüp duran bir fanın sesi sonsuz boşluğu dolduruyordu. Sessizliği bölen konuşma hiçbir yere varmıyor gibiydi.