Melez Kimlikler
Esra Aliçavuşoğlu, Huma Kabakcı, Erinç Seymen,
Güneş Terkol

Söyleşi

2 Mart 2016 / 19:00

Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki sergisi kapsamında eş küratör Esra Aliçavuşoğlu moderatörlüğünde, eş küratör ve koleksiyoner Huma Kabakcı ile sanatçılar Erinç Seymen ve Güneş Terkol, 2 Mart Çarşamba günü 19:00’da “Melez Kimlikler” isimli bir söyleşiyle bir araya geliyor.

Kimlik, günümüz sanatçılarının üzerine en çok düşündüğü ve çözümlediği kavramların başında gelmekle birlikte Huma Kabakcı Koleksiyonu’nun özellikle 2. kuşak seçimlerinin de ana eksenlerinden birini oluşturuyor. Coğrafi ve kültürel kimliğin, etnik ötekinin, cinsel ve kültürel kodların bir sorunsal olarak ele alındığı bu konuşmada, kavram sanatçının, koleksiyonerin ve sanat tarihçisinin bakış açıları ile irdelenecek.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadıryerler sınırlıdır.

Süreli Sergi

Anı ve Süreklilik

Sistemli ve bilinçli bir biçimde sanat yapıtı toplamak, köklerini Helenistik dönemden itibaren izleyebildiğimiz bir olgu… Hem uygarlık tarihi hem de sanat tarihinin çeşitli evrelerinde değişime ve dönüşüme uğrayan koleksiyonerlik, arka planında tutku, sahip olma dürtüsü, itibar, estetik kaygı ve ideoloji gibi pek çok farklı kavramı akla getirir. 

Anı ve Süreklilik

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu