Melez Kimlikler
Esra Aliçavuşoğlu, Huma Kabakcı, Erinç Seymen,
Güneş Terkol

Söyleşi

2 Mart 2016 / 19:00

Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki sergisi kapsamında eş küratör Esra Aliçavuşoğlu moderatörlüğünde, eş küratör ve koleksiyoner Huma Kabakcı ile sanatçılar Erinç Seymen ve Güneş Terkol, 2 Mart Çarşamba günü 19:00’da “Melez Kimlikler” isimli bir söyleşiyle bir araya geliyor.

Kimlik, günümüz sanatçılarının üzerine en çok düşündüğü ve çözümlediği kavramların başında gelmekle birlikte Huma Kabakcı Koleksiyonu’nun özellikle 2. kuşak seçimlerinin de ana eksenlerinden birini oluşturuyor. Coğrafi ve kültürel kimliğin, etnik ötekinin, cinsel ve kültürel kodların bir sorunsal olarak ele alındığı bu konuşmada, kavram sanatçının, koleksiyonerin ve sanat tarihçisinin bakış açıları ile irdelenecek.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadıryerler sınırlıdır.

Süreli Sergi

Anı ve Süreklilik

Sistemli ve bilinçli bir biçimde sanat yapıtı toplamak, köklerini Helenistik dönemden itibaren izleyebildiğimiz bir olgu… Hem uygarlık tarihi hem de sanat tarihinin çeşitli evrelerinde değişime ve dönüşüme uğrayan koleksiyonerlik, arka planında tutku, sahip olma dürtüsü, itibar, estetik kaygı ve ideoloji gibi pek çok farklı kavramı akla getirir. 

Anı ve Süreklilik

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Birbirini anlamak mümkün mü? <br>  Berlinde De Bruyckere

Birbirini anlamak mümkün mü?
Berlinde De Bruyckere

İki insan figüründen oluşan heykelde, figürler sanki aralarında fısıldaşıyormuş gibi, birbirine dolanmış ya da iyice eğilmiş halde, başlarından aşağı sarkan çiçek desenli bir battaniyenin altında dikilmektedir.