O Saçla Güzel Gözüküyorsun!
Asa Jungnelius ve Ahu Antmen

Söyleşi

8 Nisan 2014 / 19:00

Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı sergisi kapsamında düzenlenecek söyleşi, İsveçli genç kuşak sanatçılar arasında en dikkat çekici isimlerden Asa Jungnelius ile sanat tarihçisi ve eleştirmen Ahu Antmen'i buluşturuyor. Söyleşide Kuzey ülkelerindeki köklü cam sanatı geleneğinin günümüzde çağdaş sanata nasıl evrildiği ve bir kadın sanatçı olarak Asa Jungnelius'un, işlerinde kimlik, cinsiyet ve tüketim toplumlarına dair sorunsalları ne şekilde gündeme getirdiği tartışılıyor.

Söyleşi İngilizce gerçekleşecek ve ardıl çeviri yapılacaktır. Giriş ücretsizdir.

Åsa Jungnelius

Åsa Jungnelius 1975’te doğdu. Stockholm Sanat Okulu’nda ve Seattle, ABD’de Pilchuk Cam Okulu’nda eğitim gördü. İsveç’in “Kristal Krallığı” (Glasriket) Boda’da çalışmaktadır. Gerek çeşitli kaplar gerekse de daha sık rastlanan temalı heykeller ve sergiler biçiminde olsun,  Jungnelius’un eserleri genellikle büyüleyici ve duyusal bir ışıma yaymakta, dikkat çekmekte, zevk vermekte ve bağlantı sağlamaktadır. 

Ahu Antmen

Ahu Antmen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Londra Üniversitesi Goldsmiths Koleji’nde ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde çağdaş sanat alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde sanat eleştirmenliği yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Yapıtları: 20. Yüzyıl Batı Sanatında Akımlar (Sel Yayıncılık, 2009), Sanat Tarihi ve Feminist Eleştiri (İletişim Yayınları, 2008), Zamanların Belleği: Ali Teoman Germaner (İş Bankası Kültür Yayınları, 2008), İçerdeki Yabancı: Hale Tenger (Yapı Kredi Yayınları, 2007).

 
işbirliğiyle

Süreli Sergi

Aurora

Kuzey Avrupa ülkelerinden İstanbul’a konuk olan cam sanatçıları tanıdık ve geçmiş kültürlerden miras bir malzeme olan camın günümüze ait özgün yorumlarını sundu.

Aurora

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor.