Söyleşi
8 Nisan 2014 / 19:00
Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı sergisi kapsamında düzenlenecek söyleşi, İsveçli genç kuşak sanatçılar arasında en dikkat çekici isimlerden Asa Jungnelius ile sanat tarihçisi ve eleştirmen Ahu Antmen'i buluşturuyor. Söyleşide Kuzey ülkelerindeki köklü cam sanatı geleneğinin günümüzde çağdaş sanata nasıl evrildiği ve bir kadın sanatçı olarak Asa Jungnelius'un, işlerinde kimlik, cinsiyet ve tüketim toplumlarına dair sorunsalları ne şekilde gündeme getirdiği tartışılıyor.
Söyleşi İngilizce gerçekleşecek ve ardıl çeviri yapılacaktır. Giriş ücretsizdir.
Åsa Jungnelius
Åsa Jungnelius 1975’te doğdu. Stockholm Sanat Okulu’nda ve Seattle, ABD’de Pilchuk Cam Okulu’nda eğitim gördü. İsveç’in “Kristal Krallığı” (Glasriket) Boda’da çalışmaktadır. Gerek çeşitli kaplar gerekse de daha sık rastlanan temalı heykeller ve sergiler biçiminde olsun, Jungnelius’un eserleri genellikle büyüleyici ve duyusal bir ışıma yaymakta, dikkat çekmekte, zevk vermekte ve bağlantı sağlamaktadır.
Ahu Antmen
Ahu Antmen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Londra Üniversitesi Goldsmiths Koleji’nde ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde çağdaş sanat alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde sanat eleştirmenliği yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Yapıtları: 20. Yüzyıl Batı Sanatında Akımlar (Sel Yayıncılık, 2009), Sanat Tarihi ve Feminist Eleştiri (İletişim Yayınları, 2008), Zamanların Belleği: Ali Teoman Germaner (İş Bankası Kültür Yayınları, 2008), İçerdeki Yabancı: Hale Tenger (Yapı Kredi Yayınları, 2007).
işbirliğiyle
Süreli Sergi
Kuzey Avrupa ülkelerinden İstanbul’a konuk olan cam sanatçıları tanıdık ve geçmiş kültürlerden miras bir malzeme olan camın günümüze ait özgün yorumlarını sundu.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ikinci yazılarında Venus ve Serena belgeselini ele alıyor. Serinin bu ikinci yazısı Bawer Çakır’ın kaleminden!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)