“Robert Kolej Konuşmaları”

Söyleşi

14 Ocak 2014 / 19:00

Nükhet Sirman
“Barış Sürecinde Kadın”

14 Ocak 2014, Salı, 19:00

“Robert Kolej Konuşmaları” dizisinin Ocak ayı programında Nükhet Sirman ve Gündüz Vassaf konuk olarak yer alıyor.

Robert Kolej, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde “Robert Kolej Konuşmaları” adlı bir dizi etkinlikle 150. yaşını kutluyor.

150 yıllık hayatında her zaman eğitimde öncü okullardan biri olmuş; sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın bir okul olan Robert Kolej, gelecek için de “öğrenmeye devam” teması etrafında birleşiyor.

“Robert Kolej Konuşmaları” etkinlik dizisinde konusunda uzman mezunlar Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde ayda iki kez Pera Müzesi’nde dinleyicilerle buluşuyor.

İstanbul’daki en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Robert Kolej’in 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Robert Kolej işbirliğiyle hazırlanan Bir Geleneğin Anatomisi: Robert Kolej’in 150 yılı sergisi 15 Mayıs – 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde sergilendi.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen etkinlikler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Nükhet Sirman

Özellikle temel uzmanlık alanı olan kırsal ve tarımsal dönüşüm sosyolojisi/antropolojisi, akrabalık ve aile antropolojisi konularında çalışmalar yaptı. Son dönemde feminist kuram, duygu sosyolojisi, etnik sorunlar ve erkek-kadın kimliklerinin kuruluşu üzerine çalışıyor. Yayımlanmış kitapları arasında Turkish State-Turkish Society (Andrew Finkel ile birlikte haz.) ve Üç Kuşak Cumhuriyet vardır. Prof. Sirman, halen kurucusu olduğu Amargi dergisinin yayın kurulu üyeliğini yapmakta ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde akademik hayatına devam ediyor.

Mark Požlep

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz. 

Moskova Kavramsalcılığı

Moskova Kavramsalcılığı

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi.

Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor. 

Isabel Muñoz ile Söyleşi<br> Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz ile Söyleşi
Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.