Ustaların İzinde
Artin & Garabet Minasyan ve David Ohannesyan

Sergi Turu

18 Ekim 2024 / 18.30

Pera Müzesi, Kahve Molası sergisi kapsamında Ustaların İzinde başlıklı rehberli sergi turu serisi düzenliyor. Serinin üçüncü turunda, Kütahyalı Ermeni ustaların çini ve seramik zanaatına katkıları ele alınıyor. Artin ve Garabet Minasyan kardeşler ile David Ohannesyan’ın üretimleri teknik ve bezeme açısından koleksiyondaki eserlerle karşılaştırmalı olarak inceleniyor.

Kütahyalı seramik ustalarının eserlerini inceleyen Ustaların İzinde serisi, geç 19. ve erken 20. yüzyılda Kütahya'da çini ve seramik üretiminin ikinci altın çağına odaklanıyor. Bu dönemin seramik sanatına yön veren dört usta; Hafız Mehmed Emin Efendi, Minas Avramidis, Artin ve Garabet Minasyan Kardeşler ve David Ohannesyan üretimleri ile detaylı bir şekilde ele alınıyor. Katılımcılar, sergide bulunmayan eserleri de görme fırsatı yakalıyor.

30 dakika sürecek rehberli tur ücretsiz ve Türkçedir. Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Kahve Molası

“Sihirli Meyve” olarak Etiyopya’da keşfedilen ve 15. yüzyılda Yemen’den Osmanlı topraklarına ulaşan kahve, kısa zamanda yaygınlaşmış, itibarlı bir içecek olarak sarayda ve zengin evlerinde yerini almış, etrafında ritüeller şekillenmeye başlamış ve sosyal hayatın gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Kahve Molası

Modernite  Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Modernite Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.