Yönetmen Barış Kaya ve Soner Caner ile Söyleşi

Söyleşi

13 Mayıs 2017 / 15:30

Pera Film “Büyüme Sancıları” programı kapsamında “Rauf” filminin yönetmenleriyle bir söyleşi gerçekleştiriyor. Yönetmenler Barış Kaya ve Soner Caner filmin 13 Mayıs Cumartesi, 14:00’daki gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Yönetmenler Hakkında:

Barış Kaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İBF Sinema & Televizyon Bölümü’nden 1998’de mezun oldu. Çeşitli yapım şirketlerinde çalıştıktan ve Kristal Elma Ödülü’ne layık görülenler dahil onlarca televizyon reklamı yönetti. Nefes (Yön: Levent Semerci) filminin ikinci yönetmenliğini, Ayhan Hanım (Yön: Levent Semerci) filminin yapımcılığını üstlendi ve Ocak 2013’te Peri İstanbul’un kurucu ortağı oldu.

Soner Caner, Plastik Teknolojiler eğitiminin ardından sinema ve reklam sektöründe dekor tasarım ve uygulama, sanat yönetmenliği ve plastik makyaj üzerine çalıştı. Ulak (Yön: Çağan Irmak) filminin makyajlarını, Nefes (Yön: Levent Semerci), Ayhan Hanım (Yön: Levent Semerci) ve Çanakkale Çocukları (Yön: Sinan Çetin) filmlerinin sanat yönetmenliğini üstlendi; Nefes ile Adana Film Festivali’nde En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü kazandı.

Nefes ve Ayhan Hanım filmlerinde birlikte çalıştıktan sonra, 2016’da yönetmen koltuğuna oturdukları Rauf, Barış Kaya ve Soner Caner’in yönettiği ilk uzun metrajlı film.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçe’dir.

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Birbirini anlamak mümkün mü? <br>  Berlinde De Bruyckere

Birbirini anlamak mümkün mü?
Berlinde De Bruyckere

İki insan figüründen oluşan heykelde, figürler sanki aralarında fısıldaşıyormuş gibi, birbirine dolanmış ya da iyice eğilmiş halde, başlarından aşağı sarkan çiçek desenli bir battaniyenin altında dikilmektedir. 

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.