Yönetmen Tomer Heymann ile Söyleşi

Konuşma

24 Kasım 2019 / 16:45

Pera Film, gerçekliğin peşine düşerken insanı odağına almayı bir an olsun bırakmayan belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın filmlerinden retrospektif niteliğinde bir seçki sunuyor. Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann programı, yönetmenin altı filmine odaklanıyor ve içinde doğup büyüdüğümüz aile kavramını, seçtiğimiz aileleri ve bir aradalıktan doğan duyguları dürüst ve hassas bir yaklaşımla ele alan belgesellerden oluşuyor.

24 Kasım’da gerçekleşecek gösterimin ardından, sinema yazarı Nil Kural moderatörlüğünde Tomer Heymann ile bir konuşma gerçekleştirilecektir.

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simültane çeviri olacaktır. Konuşma ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Tommer Heymann hakkında
1970 yılında Kfar Yedidia, İsrail’de doğan Tomer Heymann, geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde pek çok belgesel film ve dizi yönetti. İlk filmi Bu Beni Biraz Korkutuyor dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında gösterilen filmleri, saygın film festivallerinde ödüller kazandı ve Heymann’ı İsrail’in önde gelen belgesel film yönetmenlerinden biri haline getirdi. İsrail’deki sinema okullarında ders veren Tomer Heymann, aynı zamanda halen devam eden birçok projeyle ilgileniyor.

Nil Kural hakkında 
Nil Kural’ın yazıları Radikal Gazetesi, Bant Dergisi ve Sinema Dergisi’nde yayımlandı. 2008 yılından beri Milliyet gazetesinde sinema yazarı ve Milliyet Sanat Dergisi’nin sinema bölümün editörü olarak çalışmaktadır. Karlovy Vary, Viyana, Venedik, Locarno film festivallerinin aralarında olduğu festivallerde FIPRESCI jürisinde yer aldı. Kural, aynı zamanda İstanbul Film Festivali’nin danışmanları arasında bulunuyor.

 

 

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bitkilere dair bilgi birikimi ve şifa uygulamaları yakın ilişki içindedir. Bazı köklerin toksik ve halüsinojenik doğası ve bunları koparmanın tehlikeleri, mitsel ya da büyülü bir nitelik ve güce sahip olmuştur.

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!