24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası

22 - 25 Haziran 2016

Pera Film, 24. LGBTİ Onur Haftası  iş birliği ve kapsamında sunduğu film seçkisiyle sezonu kapatıyor. 22-25 Haziran tarihleri arasında gösterime girecek olan filmler, toplum ve aile yapısındaki, ülke politikasındaki cinsiyet yaklaşımlarına,  ifade özgürlüğüne ve cinsel özgürlüğe odaklanıyor.

28 Haziran 1969 günü, New York’taki Stonewall Inn adlı barda eşcinsel ve trans bireyler uzun süredir kendilerine uygulanan baskı ve şiddete karşı ayaklanmış, baskına gelen polisi bara hapsetmiş, yapılan eylemler ve çatışmalar dört gün boyunca sokaklara yayılmıştı. LGBTİ+ mücadelenin dönüm noktalarından biri olan bu gün, dünyanın her yerinde Onur Haftası olarak kutlanıyor. Türkiye'de ise Onur Haftası ilk defa "Cinsel Özgürlük Haftası" adı altında, 1993 yılında kutlanmak istendi. Ancak valiliğin yasaklaması, yapılan gözaltılar ve yurtdışından gelen konukların sınır dışı edilmesi sonucu Onur Yürüyüşü gerçekleştirilemedi. Yasaklar karşısında hareketin talepleri ve aldığı toplumsal destek güçlendi ve ilk İstanbul Onur Yürüyüşü 2003'te, Onur Haftası gerçekleştirilmeye başlandıktan tam on yıl sonra yapıldı. O zaman ancak 20-30 kişiyle yapılan bu ilk yürüyüş, her yıl katlanarak büyüdü. 2013 yılında İstiklal'deki yürüyüşe 100.000 kişinin katıldığı ifade ediliyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

22 Haziran

19.00 Veşartî/Gizli

23 Haziran

16.00 Çürük

24 Haziran

20.00 #direnayol

25 Haziran

13.00 Veşartî/Gizli

15.00 Çürük

17.00 #direnayol

Veşartî/Gizli

Veşartî/Gizli

Çürük

Çürük

#direnayol

#direnayol

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyanın önde gelen güncel seramik sanatçılarının yapıtlarından bir seçkiyi paylaşıyoruz. Seramik geleneksel olarak işlevsel ya da dekoratif nesneler için kullanılsa da, son dönemde güncel sanatçıların da odağına aldığı bir malzeme haline geldi.

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.