Çürük

  • 23 Haziran 2016 / 16.00
  • 25 Haziran 2016 / 15.00

Yönetmen: Ulrike Böhnisch
Almanya, 2011, 75’, renkli
İngilizce, Almanca, Türkçe; Türkçe altyazıyla

Türk Silahlı Kuvvetleri eşcinselliği genç erkekleri askerlikten muaf kılan zihinsel bir bozukluk olarak tanımlıyor. Ama aynı zamanda psikolojik ve daha aşağılayıcı yöntemlerle tıbbi tanı gerektiriyor.Bu film askerlik üzerine tamamen farklı seçimler yapmış birkaç gey erkeğin en içten hikayelerini anlatıyor. İfade özgürlüğü eksikliğinden dolayı gençler, Türkiye’nin en büyük tabularından birini ortaya çıkarırken yüzlerini saklamaya zorlanıyor.

24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası

Veşartî/Gizli

24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası

Çürük

24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası

#direnayol

Çürük

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

SAMİH RİFAT : YAZARIN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE

SAMİH RİFAT : YAZARIN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE

Esra Özdoğan

Elif’e

Eski Sadakâtler
Samih Rifat’ı anarken el mahkûm başvurulan, yine de imtina edeceğim kısa sözcük listesi: Çok yönlü, geniş yelpazeli, Rönesans insanı, polimat,